Rengeteg cikk születik napról napra, hétről hétre a Vezessen, és gyakran kutatunk az archívumban, ahol rengeteg érdekes téma pihen. Te emlékszel, mi történt veled egy éve? Tudod, milyen autós hírek pörögtek akkor a neten? Mutatjuk, hogy mi miről írtunk 2021. február 13-20. között a Vezessen.

10 Wartburg, amely Vin Diesel szívét is megdobbantaná

Ez a tíz, erős optikai tuninggal ellátott, vagy éppen átalakított Wartburg nem szégyenkezne egyik Halálos iramban-filmben sem, hiszen ott voltak ezeknél jóval megkérdőjelezhetőbb autók. Gondoljunk csak a 2003-as, lila színekben pompázó Mitsubishi Eclipse Spyder GTS-re…

Benzinár 1 éve

Tudod mennyit volt az üzemanyagok ára akkor? A 95-ös benzin literjét 401 forintért adták. A normál gázolaj 419 Ft/liter volt 2021.02.17-től.

Ezért ilyen drága használtan egy Suzuki

Anno 2,7 millió forinttól lehetett újonnan SX4-es Suzukit kapni és ezek az autók 8-15 évvel később sem csak új áruk töredékéért cserélnek gazdát.

15 éve a Suzukinak sikerült az autót kompakt autóként elhelyeznie a piacon, ami a marketingesektől szakmai bravúr, de ettől még az SX4 kisautó. Bár az ötajtós ferdehátú – kiviteltől függően – 4100 vagy 4150 mm hosszú, tehát nagyjából 15 centivel rövidebb a Golf VI-nál, az alapesetben 270, lehajtott üléssel 1045 literes csomagtartó miatt mindig is kicsi volt családi autónak, hiába van utasterében elég hely négy ember utazásához. 

Így változott a műszaki vizsgáztatás itthon 2

Kíváncsi vagy miért ilyen drága használtan az SX4? Kattints a képre és olvasd el a teljes tesztet!

Így változott a műszaki vizsga

2021 februárjában új időpontfoglalási rendszert vezettek be a fővárosi kormányhivatal Mozaik utcai és Vas Gereben utcai műszaki vizsgaállomásán. A fővárosi kormányhivatal közleménye szerint az új rendszerben a foglalás véglegesítése után már nem lehet módosítani az adatokat, valamint átírni és törölni az alvázszámot, így a műszaki vizsgaállomásokon csak a foglaláskor rögzített járművel jelenhetnek meg az ügyfelek. A hivatal szerint ennek köszönhetően jelentősen csökkennek az időpontokkal történő esetleges visszaélések, és így felgyorsul az ügyintézés. Az új rendszer lehetőséget ad arra is, hogy rövidebb időn belül lehessen időpontot foglalni.

Így változott a műszaki vizsgáztatás itthon 3

Teszt: Hyundai i20 1.2 MPi Comfort

A turbó- és hibridőrületben itt egy szívómotoros kisautó, ami még SUV-nak sem akar látszani. Nézzük, milyen szuperképessége van a túléléshez!

Így változott a műszaki vizsgáztatás itthon 4

A teljes teszthez kattints a képre!

Mégsem halálos ez a magyar körforgalom?

Megfejtettük a horrorkörforgalom titkát, így neked már nem kell félned attól, hogy rossz helyen hajtasz ki belőle.