Adaptív LED fényszóró, táblafelismerő, sávtartó automatika, vezeték nélküli mobiltöltés. Csak pár kiragadott fejlesztés az elmúlt évekből, amelyek egyre inkább elterjednek az autóiparban. Látványosak, fokozzák a kényelmet, a biztonságot, de utóbbinál nem csak a szembetűnő, új aktív rendszerek jelentenek előrelépést.

Az elmúlt években gyártott átlagautókra jellemző, hogy kivétel nélkül jól teljesítenek a törésteszteken, és ez leginkább a karosszériaépítésben használt anyagok fejlődésének köszönhető.

Ezért nehezebb meghalni a legújabb autókban 1

Piros szín jelzi a nagyszilárdságú, a lila az extra nagyszilárdságú acélok felhasználását, ami 28 százalékot tesz ki a karosszéria tömegéből. A B-oszlop színes sávjai az egy lemezalkatrészen belüli, különböző lemezvastagságokat jelzik

A videóban Gajdán Miklóssal járunk körbe egy a képen is látható Volkswagen Golf karosszériát, és figyelünk meg közelebbről néhány műszaki érdekességet. Jól látható a melegen alakított, extra nagyszilárdságú acélok alkalmazása, valamint az adott elemen belül változó lemezvastagság a B-oszlopon, vagyis a „Tailor-Rolled-Blank” technika.