Engem sosem zavar, ha mondjuk két Nortont látok, úgyhogy nem ez volt a döntő érv az induláskor. Az öreg járművekből sosem lehet elég.

Az idei Oldtimer Show-nak második éve a SYMA Rendezvényközpont ad otthont. A választás nem rossz, mert tömegközlekedéssel és autóval is könnyen megközelíthető a helyszín, és ingyenes a parkolás. Arra jártam a nyitás előtt egy nappal, és felfigyeltem a csarnok környékét átjáró, furcsa mély hangra, amely csak egy járműből jöhetett. Valahol egy Hoffer traktor pöfögött.

Ez a DMC12, vagyis a Delorean 1981 november 17-én délután 5 órakor készült ÍrországbanEz a DMC12, vagyis a Delorean 1981 november 17-én délután 5 órakor készült Írországban

De aki nem izgul Gusztira, a Vörös Csillag gépgyár remekére, az sem unatkozik egy ilyen rendezvényen. A kiállított járművek szinte mindegyike ritkaság.

Végigvehetnénk az ábécét Adlertől Zündappig a rengeteg, mára már csak az emlékekben élő márkával. Loyd, Wanderer, De Dion Bouton, Magosix – gyönyörűen hangzó nevek. Szinte minden járművet egyszerre öten fényképeztek, alig mertem megközelíteni a kordont, bele ne lógjak egy családi fotóba.  

Túlöltözött lány mégis jok is tudnak jó hangulatot teremteniTúlöltözött lány mégis jok is tudnak jó hangulatot teremteni

A sorok között magyar járművek is feltűntek a Pannitól az Ikarusig, minden méretben.

Idén újdonság a szép, de felejthető emlékeket ébresztő KGST blokk. Ahogy néztem, sok száz évnél idősebb gépet is kiállítottak.

A hostess lányok most nem testfestésben, hanem korhű ruhákban pompáztak, ezért külön piros pont jár.

Opel 6/16 Torpedo 1911-ből, teljesen eredeti állapotbanOpel 6/16 Torpedo 1911-ből, teljesen eredeti állapotban

A belépőjegy 2500 Ft volt, a gyerekek 1500-ért mehetek be. Egy kis gondot okozott, hogy üdülési csekket is elfogadtak, így annak körülményesebb könyvelése miatt kicsit felduzzadt a sor a pénztárakban.

Megmondom őszintén, nem számítottam ekkora érdeklődésre, de a tolongás ellenére is örülök, hogy nem lett igazam.  Nem baj az, ha nem akarjuk elfelejteni azt a kort, amikor még vas volt a vas, forma a forma és nem kényszer, hanem élmény a motorizált közlekedés.

Vasárnap még tart a rendezvény, csak tessék, csak tessék!

Egy igazi klasszikus: Adler Junior. Sok Magyarországon készült filmben szerepelt, például a Sorstalanságban isMég több kép a galériában!