Engem sosem zavar, ha mondjuk két Nortont látok, úgyhogy nem ez volt a döntő érv az induláskor. Az öreg járművekből sosem lehet elég.

Az idei Oldtimer Show-nak második éve a SYMA Rendezvényközpont ad otthont. A választás nem rossz, mert tömegközlekedéssel és autóval is könnyen megközelíthető a helyszín, és ingyenes a parkolás. Arra jártam a nyitás előtt egy nappal, és felfigyeltem a csarnok környékét átjáró, furcsa mély hangra, amely csak egy járműből jöhetett. Valahol egy Hoffer traktor pöfögött.

Ez a DMC12, vagyis a Delorean 1981 november 17-én délután 5 órakor készült Írországban

Ez a DMC12, vagyis a Delorean 1981 november 17-én délután 5 órakor készült ÍrországbanEz a DMC12, vagyis a Delorean 1981 november 17-én délután 5 órakor készült Írországban

De aki nem izgul Gusztira, a Vörös Csillag gépgyár remekére, az sem unatkozik egy ilyen rendezvényen. A kiállított járművek szinte mindegyike ritkaság.

Végigvehetnénk az ábécét Adlertől Zündappig a rengeteg, mára már csak az emlékekben élő márkával. Loyd, Wanderer, De Dion Bouton, Magosix – gyönyörűen hangzó nevek. Szinte minden járművet egyszerre öten fényképeztek, alig mertem megközelíteni a kordont, bele ne lógjak egy családi fotóba.  

Túlöltözött lány mégis jok is tudnak jó hangulatot teremteni

Túlöltözött lány mégis jok is tudnak jó hangulatot teremteniTúlöltözött lány mégis jok is tudnak jó hangulatot teremteni

A sorok között magyar járművek is feltűntek a Pannitól az Ikarusig, minden méretben.

Idén újdonság a szép, de felejthető emlékeket ébresztő KGST blokk. Ahogy néztem, sok száz évnél idősebb gépet is kiállítottak.

A hostess lányok most nem testfestésben, hanem korhű ruhákban pompáztak, ezért külön piros pont jár.

Opel 6/16 Torpedo 1911-ből, teljesen eredeti állapotban

Opel 6/16 Torpedo 1911-ből, teljesen eredeti állapotbanOpel 6/16 Torpedo 1911-ből, teljesen eredeti állapotban

A belépőjegy 2500 Ft volt, a gyerekek 1500-ért mehetek be. Egy kis gondot okozott, hogy üdülési csekket is elfogadtak, így annak körülményesebb könyvelése miatt kicsit felduzzadt a sor a pénztárakban.

Megmondom őszintén, nem számítottam ekkora érdeklődésre, de a tolongás ellenére is örülök, hogy nem lett igazam.  Nem baj az, ha nem akarjuk elfelejteni azt a kort, amikor még vas volt a vas, forma a forma és nem kényszer, hanem élmény a motorizált közlekedés.

Vasárnap még tart a rendezvény, csak tessék, csak tessék!

Egy igazi klasszikus: Adler Junior. Sok Magyarországon készült filmben szerepelt, például a Sorstalanságban is

Egy igazi klasszikus: Adler Junior. Sok Magyarországon készült filmben szerepelt, például a Sorstalanságban isMég több kép a galériában!