Autós navigációról idehaza az átlagautóstól a taxisig szinte mindenkinek az iGO jut eszébe. Lassan lehet örülni, összekészíteni az e célra félretett spórolt pénzt, mert már csak néhány nap és megvásárolható az iGO 8, a Nav N Go legújabb navigációs szoftvere. A Windows Mobile alapú érintőképernyős tenyérszámítógépekre készült változat teljes Európát és egy egyedülálló 3D-világot is magában rejt.

Kék

Kék

Kék


Hogy utóbbi a szomszédvakításon kívül mire jó, azt majd mindenki eldönti. Mi maradiak vagyunk, ha 3D-s épületeket, dombokat akarunk látni, akkor inkább kitekintünk az autóból és nem a pár colos képernyőt bámuljuk.

Szerencsére azonban ez a lehetőség kikapcsolható, így ha túlestünk az első pár virtuális városnézésen, hagyományos üzemmódban, egyszerű navigációs programként is használható a cucc.

Teljes Európa

3d-s világ

3d-s világ

3d-s világ


A 2 GB-os microSD kártyán érkező program 43 ország – egész Európa – térképe megtalálható. Mivel a gyártó cég értékesítésének nagy részét már a külföldi vásárlások teszik ki, így nem kell csodálkozni azon, hogy a program 30 különböző nyelvet ismer és a szoftverben megbúvó lehetőségek felderítésében nélkülözhetetlen segítséget jelentő kezelési útmutató is 27 nyelven olvasható.

Új funkciók

A 3D-megjelenítés élményén túl rengeteg hasznos új funkciót is találunk a Nav N Go iGO 8 navigációban. Csak hogy párat említsünk; végre van útvonal mentén keresés, Érdekes Pont (POI) importálás Google-térképekről, többfunkciós gombok használata (érintés esetén funkció, nyomva tartás esetén paraméterállítás), és előkészítették a készülő hazai TMC adás vételére is.

A haladó felhasználók szabadon átszabhatják a program felületének megjelenését. A hazai felhasználók sajnos nem élvezhetik a TTS utcanév-felolvasó funkciót, – képzeljék el, amint a gép megpróbálja kiejteni, hogy Bajcsy-Zsilinszky út, vagy azt, hogy Csempeszkopács.

Háztól házig

Háztól házig

Háztól házig


A program használatához mindössze egy PDA és egy GPS-vevő szükséges. Bonyolult telepítési procedúrát továbbra sem kell vele végigszenvedni, a kártyán lapuló szoftver indítása továbbra is egyszerű, csupán a gép megfelelő foglalatába kell illeszteni és máris indulhat az autós menet.

Minimális rendszerkövetelménye az előzetesen jelzetteknek megfelelően megmaradt, egy 64 MB memóriával felvértezett 300 MHz-es PDA már gond nélkül képes a futtatására. A teljesen szaggatásmentes futáshoz javasolt a 128 MB-os masina 400MHz-es processzorral.

Csereprogram

Én tudom melyikük Moha-bá

Én tudom melyikük Moha-bá

Én tudom melyikük Moha-bá


Akik frissíteni szeretnének, akár weben, akár boltokban is megtehetik. Az új vásárlók bruttó 39 990 forintos áron juthatnak egy új iGO-hoz. Akik régi iGO-ról frissítenének, weben át többféle módon is megtehetik az ingyenes opciótól a fizetősig bezárólag.

A boltokban upgrade-elők egységesen 27 900 forintért juthatnak a régi iGO leadása után egy új 2GB-os Nav N Go iGO 8 Európa-csomaghoz.