Lányok gumi nélkül

Ez alkalommal egy brit-török fotós duó által készített, huszonhét, főként fekete fehér fotó került be az évtizedek óta népszerű kalendáriumba. A két fotóművész a Francia-Riviérát, Antibes kikötőjének környékét választotta a felvételek színhelyéül. Itt készültek a hatvanas évek hangulatát idéző, néha meglepő felvételek hat hírességről.

A 2006-os naptár fókuszpontjában a szabadság és a csábító vonzerő hatalma áll. Luxusjachtok, fényűző villák, buja kertek szolgáltak környezetként a víz, a tenger és a nedves bőr fényjátékainak szépségét bemutató kiadvány fotóinak.

A művészek szerint a fotózás ideje alatt minden a modellek körül forgott, és ez nagyon szabad munkát eredményezett. Megjegyezték, hogy olyan képeket alkottak, amelyek semmilyen szabályt sem tisztelnek.

Mindkét fotográfusnak, Mert Alas-nek és Marcus Piggot-nak is jelentek meg képei a Vogue kiadványaiban, és nagynevű divatházaknak is készítettek felvételeket. Dolgoztak többek közt Madonnával, Björk-kel, és Kylie Minogue-gal is.

Érdemes meglátogatni a Pirelli weboldalát, ahol megtekinthetőek az elmúlt negyvenkét év naptárai. Itt rácsodálkozhatunk azokra a modellekre, akik apáink szívét dobogtatták meg, pár évtizeddel ezelőtt.