Zöld Honda házi üzemanyaggal
Zöld Honda házi üzemanyaggal

Zöld Honda házi üzemanyaggal

Zöld Honda házi üzemanyaggal

Zöld Honda házi üzemanyaggal
Zöld Honda házi üzemanyaggal 7
Zöld Honda házi üzemanyaggal 8
Fotó megosztása:
A jövő környezetbarát, hidrogénnel hajtott, üzemanyagcellás autóinak kifejlesztése mellett a Hondánál gondolnak a háztartások alternatív energiaforrásokkal történő ellátására is.

Legújabban a Home Energy Station III fedőnevű otthoni energia-állomást mutatták be, amely fűtéssel és elektromossággal látja el az otthont, valamint üzemanyagot szolgáltat a hidrogénhajtású autónak is.

[bekkep]A gázüzemű berendezést úgy tervezték, hogy házi üzemanyagtöltő állomásként is működjön. Miközben egy közepes méretű háztartás áramellátásáról gondoskodik, annyi hidrogént is megtermel, amennyi egy nap autózásra elegendő egy Honda FCX méretű, hidrogénnel üzemelő jármű számára.

Vészhelyzetben tartalék energiaforrásként is megállja a helyét, a tartályokban tárolt hidrogént a beépített üzemanyagcella segítségével tudja elektromos energiává alakítani.

A harmadik generációs “Otthoni Energia Állomás” nagy előrelépés lehet a hagyományos üzemanyagtöltő állomások és a meg nem újuló energiaforrások kiváltásában, és a valóban életképes hidrogénhajtású járművek elterjedése érdekében.