A Volkswagen igaz 21. századi újítást vet be wolfsburgi gyárában: eges dolgozók 3D-s okosszemüveggel végzik a munkát ezután.


A Google Glass Explorer Edition szemüvegeket a raktáros-logisztikai munkatársak kapják meg, akik így gyorsabban, hatékonyabban, biztosabban tudják összeválogatni a kért alkatrészeket. 
A szemüveg 25 colos HD-kijelzőnek megfelelő képet vetít a használó szeme elé, képes 5 megapixeles fotókat készíteni, 720p-s felbontású videót rögzíteni, Bluetooth- és wifi-kapcsolódásra is alkalmas, érintéssel és hangutasítással is vezérelhető. Utóbbi különösen hasznos, hiszen mindvégig szabad marad a felhasználó keze.
 
Okosszemüveggel dolgoznak a Volkswagen-gyárban 3


A Volkswagen a saját fejlesztésű alkalmazását telepítette a szemüvegre, ez képes a dolgozó számára megjeleníteni a keresett alkatrész raktári helyét, gyári/sorozatszámát, egyéb releváns adatait, sőt vonalkódolvasójával biztosítja, hogy mindig a megfelelő darabot vigyék el. 
A bevezetést 3 hónapos tesztidőszak előzte meg, a visszajelzések pozitívak voltak – jelenleg 30 dolgozó használja az okosszemüveget, de senkit nem kényszerítenek a viselésére, opcionális az alkalmazása.
A bajor riválisnál, a BMW-nél tavaly indult hasonló kezdeményezés.