A tolatókamerák, azok képének a műszerfali képernyőn vagy a visszapillantón külön “dobozkában” való megjelenítése cseppet sem újdonság, de a Cadillac most új szintre lépett ezen a területen.
Az amerikai gyártó által ma leleplezett új SUV-ban, az XT5-ösben – és a szintén új CT6-ban – eddig nem látott újítással a teljes visszapillantó tükröt digitális kijelzővé alakították, amely a hátsó kamera képét megjelenítve 300 százalékkal javítja a kilátást.
A víztaszító bevonattal ellátott, nagy dinamikatartományú HD-kamera képe 171 ppi-s, 1280×240-es felbontású TFT LCD-kijelzőn jelenik meg. A kamera műszaki jellemzői miatt a kép a szokásosnál jobb mind sötétben, mind erős fényben, az elhelyezése miatt pedig sokkal-sokkal többet enged látni, hiszen a hagyományos tükrökkel ellentétben az utasok feje, az ülések fejtámlája és a hátsó oszlopok sem takarnak ki semmit, eltűnik a holttér.
Itt a 300 százalékkal jobb visszapillantó 2
“Leginkább ahhoz lehetne ezt hasonlítani, mint ahogy egy lecsukott tetejű kabrióból látnánk hátrafelé” – mondta a Cadillac projektvezető mérnöke, Travis Hester.
Ha a vezető úgy érzi, valamiért nincs szüksége a kamera képére, a visszapillantó alján elhelyezett csúszkával egy mozdulattal eltüntetheti azt, ezután a kijelző hagyományos tükörré vedlik vissza.
Itt a 300 százalékkal jobb visszapillantó 3