A dizájn meghatározó ismertetőjegye az új rajzolatú, két részre osztott nappali menetfény.

A dizájn meghatározó ismertetőjegye az új rajzolatú, két részre osztott nappali menetfény.

Az Audi jól megpakolta az új A4-est a legkorszerűbb technológiákkal, amelyek közül csak egy az adaptív Matrix LED fényszóró. 
 
Az intelligens rendszer lényege, hogy a LED-es távolsági fényszóró számos önálló kis diódából áll, amelyek hozzájuk kapcsolt lencsékkel, illetve fényvisszaverőkkel működnek együtt. A gyorsan reagáló vezérlőegység irányításának megfelelően ezek a kis diódák az adott helyzetnek megfelelően külön-külön bekapcsolódnak, kikapcsolódnak vagy tompított fényerővel világítanak. 
Ha az autóba épített kamera szemből érkező járművet észlel, a Matrix LED tompítja a szembejövő, illetve az elhaladó járműre irányuló fénysugarakat, az összes többi köztes és környező területre pedig továbbra is teljes fényerőt ad.
Az éjjellátó-asszisztenssel együttműködve a gyalogosokat is felismeri a Matrix LED: ha a rendszer az autó előtti kritikus zónában személyt észlel, az önálló LED-ek gyors egymásutánban háromszor rávillantanak, egyértelműen kiemelve a gyalogost a környezetéből, egyidejűleg figyelmeztetve mind a gyalogost, mind a vezetőt.
Az utóbbi funkcióra hívta fel a figyelmet az Audi új, brüsszeli akciójával, amelynek keretében egy A4-es orrát mintázó reklámtáblába beszerelték a Matrix LED-rendszert, ami kiemelt figyelmet fordított a gyalogosokra, íme: