A Jaguar a Frankfurti Autószalonon leplezte le első szabadidő-autóját, az F-Pace-et, amelyhez a valóban aktív életet élőknek okos kis újítást is kínálnak.
A hegyibringás, túrázó, sziklamászó, szörfös vagy bármilyen más szabadtéri, mozgással járó tevékenységet végző autótulajdonosoknak komoly fejfájást jelenthet a slusszkulcs (pontosabban nyitó-záró panel) megőrzése, akármilyen jó helyre is rakja el az ember, mindig fennáll a veszélye, hogy kiesik, megsérül stb.
A Jaguar megoldása egyszerűségében nagyszerű: a kulcsot ott lehet hagyni az autóban, a nyitást pedig az Activity Key névre hallgató karkötővel lehet elvégezni. 
A saját erőforrás nélküli, tehát lemerülni képtelen “okoskarkötőbe” épített csip a slusszkulcséval megegyező frekvencián működik, az autó nyitásához pedig egyszerűen elég a Jaguar farán lévő kapcsolóval “felébreszteni” járgányt, majd a megfelelő területhez odatartani a karperecet.
Biztonsági megfontolásból mindig csak az egyik nyitó-záró eszköz működőképes, azaz míg a tulajdonos az Activity Key-t használja, az igaz slusszkulcs zárolt és fordítva. Jó kérdés persze, hogy mi van akkor, ha a az épp aktív karkötő veszik oda…
Az Activity Key-t a Jaguar extraként,  kb. 110 ezer forintnak megfelelő összegért kínálja az F-Pace-hez, de később a brit gyártó más modelljeinél is megjelenhet a megoldás.