A Škoda a gyerekeket sem zárja ki a vezetés élményéből, a cseh gyártó új alkalmazásával a hátsó ülésen ülve ismerkedhetnek meg az autózás és a közlekedés alapjaival.


Az iOS-es és androidos eszközökre is elérhető ŠKODA LittleDriver app a jelenleg a Fabia, Octavia, Rapid, Rapid Spaceback, Yeti és Superb modellekben elérhető SmartGate szolgáltatáson keresztül a jármű valós menetadataival dolgozik, a gyerekek pedig a vezető tevékenységének – kormányzás, gyorsítás, fékezés – helyes imitálásával gyűjthetnek pontokat, mintha ők ülnének a volánnál. 
Az elsősorban a 9-12 éves korosztálynak szánt alkalmazás emellett képes lehívni az autó diagnosztikai adatainak jelentős részét, az aktuális sebesség, az üzemanyagszint, a fékek állapota, az olajnyomás mind tovább színesíti a szórakozást, a motorindítás és -leállítás hangeffektusai pedig teljessé teszik az élményt.  
Vezetni tanítja a gyerekeket a Škoda 3


A játék, azaz az út végén a megszerzett pontokból a lurkók aztán saját virtuális Škodájukat konfigurálhatják – fényezések, felnik, matricák -, a választható modellek között van a VisionC Coupé tanulmány, az 1960-as kabrió Felicia és a jelenlegi Octavia RS is.
A vezetési szimulátor mellett a közlekedésbiztonsági nevelés is fontos szerepet kap: a virtuális úton a szabályos manőverek bónuszpontokat adnak, később pedig egy külön menüpontban a biztonságos közlekedés alapelvei is áttanulmányozhatók, majd a tanultak tesztelhetők.