A mára a világ egyik legjelentősebb startup-konferenciájává vált Web Summit idei kiadását az írországi Dublinban tartják november 3-5. között, a rendezvényen pedig a Ford globális ügyvezető elnöke, Bill Ford is beszédet mond a megnyitón.


Az autógyártó ennek kapcsán alkalmazásfejlesztői versenyt is hirdet: november 2-án 9 órától a jelentkezőknek 24 órája lesz arra, hogy  innovatív appokat készítsenek a Ford SYNC AppLink rendszeréhez.
Új ötlet ugyanúgy jöhet, mint megoldás arra, hogy egy már létező iOS- vagy Android-alkalmazásuk a Ford fejlett hangvezérlésű csatlakozási rendszerén is működjön. A résztvevők egy, a helyszínen elérhető speciális műszaki fejlesztői csomag segítségével készíthetik el alkalmazásaikat a SYNC rendszerhez.
A legjobbakat a Ford 75 ezer eurós (bő 23 millió Ft) jutalommal díjazza, a fejlesztők emellett pedig Bill Forddal is találkozhatnak, hogy megvitassák elképzeléseiket a jövő mobilitásáról és arról, hogyan teheti jobbá a technológia az emberek életét.


“Az okostelefon központi szerepet játszik életünkben – otthon, a munkában és az utakon egyaránt. Az autóiparon kívülről érkező újítókkal való együttműködés remek módszernek bizonyult arra, hogy olyan ötletek születhessenek, amelyek még élvezetesebbé varázsolják az autózást” – mondta Scott Lyons, a Ford Európa kapcsolódó járművek és szolgáltatások részlegének munkatársa. “A SYNC AppLink Verseny ideális lehetőséget teremt a tehetségek felfedezésére, akiknek innovatív és szokatlan ötletei így valóra válhatnak.”