A Volvo bemutatta az autóit autonóm közlekedésre alkalmassá tévő robotpilóta-szolgáltatását, az IntelliSafe Auto Pilotot.
A svéd gyártó “az autóipar egyik legfejlettebb és legkönnyebben használható interfésze”-ként emlegeti a rendszerét, amely “zökkenőmentes átmenetet” biztosít a hagyományos vezetés és az önjáró mód között. 


Amikor az autó önjáró haladást lehetővé tévő útra ér, a rendszer a kormánykeréken található füleken fényjelzéssel értesíti a vezetőt arról, hogy a robotpilóta bevetésre kész, a fülek együttes meghúzásával pedig aktiválódik is. Amikor megszűnik az autonóm haladás lehetősége, a rendszer újra jelez és 60 másodperces visszaszámlálásba kezd, ha ezalatt a vezető nem reagál a fülek újbóli meghúzásával, az autó önmagától lelassít és “biztonságos módon” leáll. 
Az IntelliSafe Auto Pilot 100 darab XC90-es prototípuson mutatkozik be 2017-ben, ezeket göteborgi hétköznapi emberek, családok kapják majd kipróbálásra, a városban s környékén nagyjából 50 km-es, erre alkalmas útszakaszokon folyhat a teszt. A tesztidőszak lezárulta után a végső cél a szériamodellekben való alkalmazás.