A Land Rover Jaguar ugyan nem egy tömeggyártó, de élen jár a különböző vezetéstámogató rendszerek fejlesztésében.


A legújabb innovációjuk “Transparent Trailer”, azaz átlátszó utánfutó névre hallgat, lényege pedig, hogy az autó hátsó és visszapillantó tükreire, plusz egy, a vontatmány végére szerelt vezeték nélküli kamera segítségével a jármű belső kijelzőjén olyan képet jelenít megy, amely gyakorlatilag láthatatlanná teszi az utánfutót/lakókocsit.
A LRJ közlése szerint a kapott kép torzításmentes, teljesen realisztikus, előnyeit pedig nem is szükséges hosszabban ecsetelni.
A Jaguar Land Rover fejlesztési igazgatója, Dr. Wolfgang Epple így beszélt a rendszerről: 
“Az előzéseknél a vezető ösztönösen a tükrökre pillant, de utánfutó vontatásakor jelentős a holttér. A Transparent Trailer projektben azt vizsgáljuk, hogyan lehet teljes kilátást biztosítani a vontatmány méretétől és formájától függetlenül. A prototípusunk kiváló minőségű, torzítás nélküli videóképet a többi közlekedőről és esetleges akadályról, így a vezető helytálló információk birtokában hozhat biztonságos döntést a manőverekről akkor is, ha vontat valamit.”   
Kifejlesztették a “láthatatlan” utánfutót 3


Az indiai kézben lévő brit gyártó egy másik utánfutós fejlesztést is bemutatott: a Cargo Sense App, azaz rakományfigyelő alkalmazás az utánfutó padlójába telepített szenzorok és egy kamera segítségével képes az jelezni, ha a szállított rakomány – csomagok, bútorok – vagy akár élőállat – például ló -, a normálistól eltérően mozog, csúszkál, balesetveszélyt jelenthet, sőt okostelefonos alkalmazással még távolból is megfigyelhető a rakomány.