Bár a Tesla elektromos szedánja, a Model S maga a megvalósult jövő, az ügyes számítógépes szakemberek számára nem volt támadhatatlan.
A légrugó szintszabályzását állítom épp

A légrugó szintszabályzását állítom épp


A Jeep Cherokee és a GM amerikai modelljeinek ilyen-olyan sebezhetőségeiről szóló hírek után kiderült, hogy a Model S-nél is akadt néhány rés. A két jóindulatú hacker egyszerűen rácsatlakoztatott egy laptopot a műszerfal mögötti adatportra, és máris irányításuk alá vonták az autót, szoftveres utasításokkal képesek voltak elindítani és vezetni a kocsit.
Ez még nem is akkora bravúr, azonban az már aggasztóbb, hogy a fenti kísérlet során egy trójai vírust is telepítettek, amellyel aztán már a távolból is képesek voltak lekapcsolni a motort, miközben az autó haladt. 
A két szakértő a kutatás közben a Model S infotainment-rendszerében is talált sebezhetőségeket, az elavult internetböngészőn keresztül is sikerült megoldani az autó távoli indítását-leállítását. 
A mobilbiztonsági cég Lookout szakembereinek, Kevin Mahaffey-nek és a cloudflare-es Marc Rogersnek két évig tartott a Model S rendszerének teljes feltérképezése, összesen hat sebezhetőséget találtak, de segítségükkel a Tesla már javította is a hibákat.