Egy oregoni startup, a Connected Signals, valamint a BMW együttműködésével több amerikai városban is nyugodtabban, biztonságosabban és takarékosabban vezethetnek az autósok, ugyanis előre tudhatják, gyorsítsanak vagy már fékezzenek a közlekedési lámpa előtt.
A Connected Signals EnLighten nevű, iOS-re és Androidra is elérhető alkalmazása a városi közlekedésilámpa-rendszerek és az okostelefon GPS-adatait felhasználva képes előrejelezni, hogy meddig tart még a zöld vagy épp a piros fény.


A sofőr tudhatja, hogy átfér-e még a zöldön, vagy épp érdemes lassítania, mert már nyakán a piros, sőt, nemcsak közvetlenül a kereszteződések előtt, hanem már kicsit korábban is készülhet, motorfékkel lassítva, vitorlázva érhet a lámpához, a teljes megállással és újraindulással járó többletfogyasztást is megspórolva. Ha a pirosnál kell várni, jól jöhet tudni, hogy érdemes-e még rápillantani a telefonra, belefér-e bekapni egy-két falatot vagy inni egy kortyot, mielőtt a sárga következik – az app hangjelzéssel figyelmeztet öt másodperccel a piros vége előtt.
 
Bár az EnLighten minden, a fent említett két rendszert futtató okostelefonon használható, a BMW Apps opcióval ellátott bajor járgányok esetében az iPhone az autó rendszerére csatlakoztatva közvetlenül az autó kijelzőjén jeleníti meg az információkat, emellett az irányjelző figyelésével balra kanyarodási szándék esetén a bal oldali út lámpáinak adatairól is tájékoztatást ad.
Az EnLighten pillanatnyilag az USA 10 városában, valamint az ausztráliai Melbourne-ben és az új-zélandi Christchuchben működik, de a Connected Signals folyamatos terjeszkedésre készül, igaz, Európát egyelőre nem említik.