Földes Attila kollégánk tegnap testközelből követte az új 7-es BMW bemutatóját (a beszámoló hétfőn érkezik), emellett említettük is már az innovatív slusszkulcsot, de a kütyü megér egy külön cikket is.


A bajor gyártó már az elektromos sport-jövőautó i8-ashoz futurisztikus (ez már a jelen, nemde?), érintőképernyős –  a 2,2 colos, 320×240-es felbontás –  slusszkulcsot adott, de a BMW új, szélesebb vásárlói rétegnek szánt limuzinjánál sikerült még valamivel megfejelni a dolgot.
Az okostelefonos “i Remote” alkalmazásból már ismert funkciók, mint a távoli nyitás-zárás, navigációs utasítások, hatótáv-kijelzés mellett a kütyü immár az önálló parkolást is lehetővé teszi – még ha kicsit korlátozott formában is.
A Remote Control Parking (RCP – távirányított parkolás) feature-rel a vezető kiszállás után is a helyére küldheti az autót, feltéve, ha a jármű a kiválasztott parkolóhely középvonalához  igazítva áll, és nem kell az autó hosszának másfélszeresénél (ez 7,6 méter, a nyújtott változatnál 7,8) többet gurulnia önállóan.   
A természetesen szintén megtalálható hagyományos parkolósegéd  – amelyben a vezetőnek elég a gázt nyomni, a többit elintézi a rendszer – azért még jóval hatékonyabbnak tűnik, de az is biztos, hogy pillanatnyilag nem lehet coolabb BMW- vagy akármilyen slusszkulcsot az asztalra dobni az új 7-esénél.