Miután a német Storck kerékpár-manufaktúra elképesztő karbontechnológiai tapasztalatát bevetve segített az Aston Martinnak egy különleges Vanquish szériát kerékre állítani, most megfordították a fejlesztés irányát, és az Aston Martin szállt be a kerékpárbizniszbe – legalábbis egy 107 darabos, exkluzív széria erejéig.

Luxuskerékpárral bővíti kínálatát az Aston Martin 1
Luxuskerékpárral bővíti kínálatát az Aston Martin 2

Luxuskerékpárral bővíti kínálatát az Aston Martin

Luxuskerékpárral bővíti kínálatát az Aston Martin

Luxuskerékpárral bővíti kínálatát az Aston Martin 7
Luxuskerékpárral bővíti kínálatát az Aston Martin 8
Luxuskerékpárral bővíti kínálatát az Aston Martin 9
Luxuskerékpárral bővíti kínálatát az Aston Martin 10
Fotó megosztása:

A Storck aerodinamikailag tökéletesített, nanorészecskékkel megerősített anyagszerkezetű váza mindössze 770 grammot nyom, de a tömeg alacsonyan tartásához egyéb alkatrészek – például a vezeték nélküli mikrohálózaton (gyakorlatilag a kerékpár saját wifijén) kommunikáló, elektronikus váltók – is hozzájárulnak, így a teljes kerékpár csupán 5,9 kilós.

A tökéletességhez idő kell, nem csoda, hogy a limitált széria prototípusát 12 hónapon át fejlesztették, így a projektbe belefértek a legújabb fejlesztésű alkatrészek, a THM Fibula féknyergektől a Pirelli P Zero Velo sportabroncsokig.

Luxuskerékpárral bővíti kínálatát az Aston Martin 11

A többszörösen díjnyertes Fascenario.3 modellen alapuló Aston Martin bringa áráról diszkréten hallgatnak az alkotók, de annak fényében, hogy a bázismodell 6-7000 euróba (tehát kb. 2 millió forintba) kerül, aligha lesz lámpavashoz lakatolós tucatbringa az egyetemi kávézók előtt.

Később egyébként egy közös autós projektet is tervez a két cég; a sportkocsit ugyanarra a színjátszós Argentum Nero árnyalatra fényezik majd, mint ezt a bringát, amely a beeső fény szögétől függően szürke, zöld vagy ezüst színben játszik.

Luxuskerékpárral bővíti kínálatát az Aston Martin 12