2012 óta része az Aston Martin modellpalettájának a jelenleg futó Vanquish, melynek harmadik generációja jövőre érkezik, így most búcsút kell vennünk a másodiktól. Szomorkodásra semmi ok, hiszen a kémfotók tanulságai alapján a következő sem hoz majd drámai változást a formatervet illetően, megmaradnak a már régen megismert jellegzetességek. Az Aston Martin Vanquish S Ultimate nevű búcsúkiadásból csupán 175 darab készül majd az angliai Gaydon-ban.

A különleges modell fényezése elegáns fekete, amit apró réz színű elemekkel díszítettek. Ehhez igazították a belteret is, ahol a fekete bőrt gesztenye barna varrásokkal dobták fel, de akinek ez már túl sötét lenne, természetesen választhat szürke bőrt sárga vagy kék varrással, esetleg gesztenye színűt fekete cérnával kombinálva. Dönteni azonban minél előbb érdemes, hiszen az ilyen limitált szériákat hamar elkapkodják a különlegességekre éhező vevők. A limitált szériás modellt felismerhetjük még a gazdagon használt karbon elemekről és az Ultimate feliratú rozsdamentes plakettekről.

Feketében búcsúzik az Aston Martin Vanquish 1
Feketében búcsúzik az Aston Martin Vanquish 2

Feketében búcsúzik az Aston Martin Vanquish

Feketében búcsúzik az Aston Martin Vanquish

Feketében búcsúzik az Aston Martin Vanquish 9
Feketében búcsúzik az Aston Martin Vanquish 10
Feketében búcsúzik az Aston Martin Vanquish 11
Feketében búcsúzik az Aston Martin Vanquish 12
Feketében búcsúzik az Aston Martin Vanquish 13
Feketében búcsúzik az Aston Martin Vanquish 14
Fotó megosztása:

Feketében búcsúzik az Aston Martin Vanquish 15

Természetesen az elköszönő szériát a legerősebb modellből, a Vanquish S-ből alkották meg az Aston Martinnál, ami annyit tesz, hogy a 6 literes szívó V12-es motor 603 lóerőt teljesít, mellé pedig 630 Nm csúcsnyomaték társul. Álló helyzetből 100 km/órás sebességre csupán 3,5 másodperc alatt gyorsul, a mutató pedig akár 324-ig is elszaladhat. Aki meg akarja csípni az utolsó harmadik generációs Vanquish S-ek egyikét, annak körülbelül 87 millió forintnyi összeget kell a kasszánál hagynia.