Míg korábban szabadon – ha megkapták az elsőbbséget a jobbra kanyarodó autósoktól – kerekezhettek a bringások a Petőfi hídra Buda irányából a jobb oldalon kialakított kerékpárúton, ez most megváltozott. A Kerékagy hívta fel a módosításra a figyelmet.

Az új táblák értelmében – bár a festés még megvan – már nincs kerékpárút az úttesten. Kihelyeztek egy kerékpárútvége táblát egy Csak tolva kiegészítő táblával. Eltekintve attól, hogy a Kreszben ilyen tábla nincs, az üzenet egyértelmű. A bringásoknak mostantól le kell szállniuk és áttolni a kerékpárt az úttesten.

A változtatást vélhetően azért végezték el, hogy megvédjék a kerékpárosokat a szabályszegő autósoktól. Egy ideális világban az eredeti forgalmi rendben kellett volna biztosítani, így viszont a kerékpárosok biztonsága nem függ mástól csak saját belátásukon és szabálykövetésükön.

Bár a bringásoknak nincs Kresz-oktatás Magyarországon, reméljük, tisztában vannak vele, hogy az útburkolati jeleket felülírja a tábla, mert egyelőre a kerékpárút-felfestés még megmaradt, ami félreérthető helyzetet teremthet a szabályt nem ismerők körében.

Korábban az autós, itt már a bringás hibázott ebben a helyzetben: