Hamarosan a kormány elé kerül egy komplex javaslatcsomag, melynek lényege, hogy adó- és egyéb kedvezményekkel támogassák a kerékpáros közlekedés fejlődését – tudta meg az Index. A lap úgy tudja, hogy a Révész Máriusz kerékpárügyi kormánybiztos által jegyzett javaslat a munkáltatóknak lehetőséget adna, hogy hatékonyabban támogathassák a munkába kerékpárral járókat.

A javaslatcsomag információink szerint a következő hetekben kerül a kormány elé. Ha ott támogatást kap, 2017-ben lehet belőle törvény.  Ha megvalósul, akkor a cégek a jelenleginél jobb feltételekkel vehetnének a munkatársaiknak BUBI bérletet, nagyjából úgy, ahogy most a BKV bérlet megvásárlását támogathatják. A munkáltatók ugyanakkor kedvezményes adóterhek mellett vásárolhatnak új kerékpárt az alkalmazottaiknak.

Nem magyar találmány ezt, Nyugat-Európai városokban bevált megoldásokat igyekeznek bevezetni.
Ausztriában a céges magánhasználatú kerékpárok után a munkáltatók levonhatják ezek költségét az adózott eredményből. Sőt, hasonlóan a gépjármű használathoz, a kerékpárral megtett üzleti célú utak után 0,38 euró költségtérítést adhatnak.