Az egész országban egyedülálló eljárásnak köszönhetően sötétben világít az egri bringaút egy szakasza. A megoldást egy egri vállalkozó, Farkas Tibor fejlesztette ki, és itthon alkalmazta először, és ezt annyira jó leírni. Hála az égnek, nem vitte rögtön külföldre a találmányt.
Tudjátok, melyik bringaúton található ez a szakasz? Azon, amelyen nemrég pofátlan autósok is közlekedtek, miután átadták a 700 millióból épült kerékpárutat. Azóta állítólag a kivitelező cég munkatársai kihelyezték azokat az elemeket, amelyek megakadályozzák az autók behajtását.
Farkas úr egyik nyilatkozatában elárulta, hogy az ötlet azt követően fogalmazódott meg benne, hogy egyszer külterületen biciklizve a sötétben elnézett egy kanyart, és felborult a kerékpárral. Tisztában volt vele, hogy a közvilágítás telepítése aránytalanul drága megoldás az ilyen helyekre, ezért kísérletezett a felfestésekkel. És milyen jól tette.

A Living Road fejlesztése akár 12 órán át tartó utánvilágítással biztosítja a biztonságosabb közlekedést. A világító útburkolati jelek már meglévő és új építésű kerékpárutakra egyaránt telepíthetők.

Képeken az egri világító bringaút 3
Farkas Tibor 2011-ben védette le az ötletét, tíz év használati mintaoltalmat kapott rá, ennyi ideig kizárólag ő és vállalata kereskedhet a technológiával. A tízből négy év már eltelt, és arra az egy kilométeres egri szakaszra is csak Farkas Tibor nyomására, cége önköltségén került világító felfestés nemrég, de mint mondja, muszáj volt már lépni, máskülönben sosem lesz híre – Írta az Index.hu.