Na, mennyit tekernek a közbringákkal a magyarok? 2 Túl van az egymilliomodik bérlésen a MOL Bubi. Ennek kapcsán számos adatot megosztott a működtető budapesti Közlekedési Központ a több mint egy éve működő fővárosi közbringarendszerről.

Az indulásától idén október végéig az átlagos napi bérlésszám 2021 volt, de az áprilistól szeptemberig tartó főszezonban átlagosan 3167 bringát béreltek naponta.

A felhasználási adatokat elemezve látható, hogy a rendszeres, bérlettel rendelkező felhasználók többsége hetente többször használja a zöld bringákat. Mivel egy regisztrációval egyszerre akár 4 kerékpárt is lehet bérelni egy időben, így a regisztráltak számánál vélhetően sokkal több ember használja rendszeresen a szolgáltatást. A MOL Bubi használói eddig összesen közel kétmillió kilométert tettek meg az almazöld bringákkal.

A bérlések során jellemzően a félórás díjmentes időintervallumon belül használják a kerékpárokat, átlagosan negyed óráig.A legnépszerűbb gyűjtőállomások a Margitsziget (16 251 bérlés), a Kálvin tér (14 280 bérlés), az Erzsébet tér (13 907 bérlés), a Városháza Park (12 519 bérlés), és a Fővám tér (12 348 bérlés) voltak.

Összesen 98 gyűjtőállomás, 2159 dokkolóállás és 1150 kerékpár várja a közbringarendszer használóit. Egy gyűjtőállomás magántőke bevonásával, a Futureal Csoport támogatásával épült a Corvin sétányon. Névadó szponzorként a MOL évi 122 millió forinttal támogatja a rendszer működését.