Bár az elmúlt évszázadban egész jól megvoltunk a szimplán vörösen világító – vagy villogó – hátsó lámpákkal a kerékpárjainkon, de a 21. század immár ezt az eszközt is utolérte, egy kínai startup multifunkciós kütyüt varázsolt belőle.
A sencseni FAST team fejlesztésével az iOS-es és androidos okostelefonokra is létező alkalmazással kedvünkre programozhatjuk a lámpa nyolc RGB-LED-jét, azaz olyan színben és mintában világítanak, villognak, ahogy csak szeretnénk. Az útra persze határozottan nem ajánlott ez a funkció, itthon kötelező a vörös szín, de a házibuliban már arathatunk vele.
A FAST lámpája az iOS-es appal összekapcsolva a beépített fényérzékelő adatai alapján maga is képes bekapcsolni a sötétben, és otthon a telefonon beállított ébresztővel együttműködve is felkapcsolódhat. Vakuként is funkcionál, ha akarjuk.
Az előbbieknél jóval hasznosabb, hogy a lámpába mozgásérzékelő is került, amely egyrészt lopási kísérlet gyanúja esetén hangjelzést ad, és telefonon a bringa gazdáját is értesíti, másrészt balesetre utaló mozgás esetén az előre programozott vészhelyzeti kapcsolatunknak is küld értesítést, közölve a helyet is, pontosabban a telefon helyadatait. 
GPS-es nyomkövetés sajnos nincs a kütyüben, így ha a bringát egy ügyes tolvaj óvatos kézzel kötötte el, a hollétéről nem lesz fogalmunk.
A mikro-USB-csatlakozón keresztül tölthető akkumulátor a legnagyobb fényerőnél 10 órát, kikapcsolt, stand-by üzemmódban 30 napot bír, állítja a FAST.
A lámpa mögött álló projekt a Kickstarten gyűjt pénzt a gyártáshoz, a közösségi finanszírozási kampányban jelenleg 19 dolláros (5400 Ft) felajánlásért cserébe kapjuk meg a lámpát, a tartóját és a kapcsolódó alkalmazást, ha/amikor novemberben megkezdődik a kiszállítás.