Manapság, az okostelefonok korában szinte mindenki zsebében ott lapul egy-egy navigációs eszköz, azonban míg az autóban viszonylag könnyedén egy erre kialakított tartóba pattinthatjuk vagy jobb esetben a fedélzeti számítógépes rendszerhez csatolhatjuk a kütyüt, kerékpáron már nehezebb a dolgunk.
Bringázás közben kézben tartani a telefont legalábbis ésszerűtlen, de inkább balesetveszélyes, míg a kormányra szerelhető tartóba illesztve a fényviszonyok miatt nehezen láthatóvá válhat a kijelző, a hangutasításokat pedig a forgalom zaja nyomhatja el.
A fentiekre problémákra kínál megoldást egy kanadai startup, a CycleLabs SmartHalo névre hallgató kütyüje.
Az okostelefonos alkalmazással összekapcsolható kis eszköz bármilyen bicikli kormányára könnyedén felszerelhető, hogy aztán egyértelmű, egyszerű jelekkel biztosítsa a navigációt. A kerek eszköz peremén található LED-koszorú a fordulóknál zöld félkörrel jelez az adott irányba, enyhe irányváltásnál a felső negyed világít, míg teljes forduló esetén az alsó félben jelenik meg piros félkör.
Okos bringás navi minimál stílusban 1
A SmartHalo ezen túl persze sok egyebet is tud: képes a menetadatokat – sebesség, megtett táv, elégetett kalóriák – figyelni, a kapcsolódó appon keresztül azokat nyomon követni. Bringázás közben nem könnyű észrevenni, ha csörög a telefon, de a SmartHalo ebben is segít: a bejövő hívást villogó kék fénnyel jelzi.
A gyorsulásmérőnek és a fényszenzornak köszönhetően nincs szükség a kütyü ki -és bekapcsolására, automatikusan érzékeli, ha a kerékpár mozgásba lendült és már teszi is a dolgát, beleértve a 250 lumenes beépített fényszóró működtetését is. 
Okos bringás navi minimál stílusban 2
Ha a használó esetleg elfelejtené, hova is tette le a bringát, a telefonos alkalmazás a drótszamár helyét is kijelzi.
A SmartHalo természetesen víz-, por- és sárálló, és a tolvajoktól sem kell annyira félteni, ugyanis csak a hozzá járó speciális kulccsal oldható a csavarja, emellett a mozgásérzékelő amolyan riasztó funkciót is aktiválhat. Beépített, 2000 mAh-s akkumulátora a fejlesztők szerint három hetet bír egy töltéssel.
Okos bringás navi minimál stílusban 3
A SmartHalo megvalósítására a Kickstarteren gyűjtik a pénzt, a közösségi finanszírozási kampány nagyon sikeres: három nap alatt több mint 1000 felajánlás érkezett, az eredetileg kitűzött 67 ezer dolláros célt már 100 ezer dollárral túlszárnyalták, és még 27 nap van hátra.
Jelenleg 99 dolláros (27 ezer Ft) befizetéssel biztosítható be egy SmartHalo, később, a 2016 májusára tervezett piacra dobáskor másfélszer ennyit kérnek majd érte.