A kerékpáros közlekedésnél nagyon fontos, hogy a biciklis a forgalom többi résztvevője számára egyértelműen jelezni tudja, ha irányváltoztatásra, kanyarodásra készül, de amíg nappal a karlengetés is megteszi, sötétben már nem árt valami plusz.


A fényvisszaverő/világító karszalagok, kesztyűk jelentik az egyik utat, míg a másik lehetőség az autóknál bevett borostyán fényű irányjelzők használata. Az utóbbiakat általában a hátsó, vörös lámpával egybe építve árulják, de egy brit startup most egy kisebb, zsebre vágható, elegánsabb megoldással állt elő.
A Cycl kütyüje a kormány két végére – pontosabban a 17-19 mm átmérő közti csövek végébe – erősíthető mágnesekkel, amikor pedig nincs rájuk szükség, a hozzájuk járó mágneses nyeregből kipattintva, egymással összepattintva máris csinos kis csomagként a táskába, zsebbe tehetők. 
A WingLights névre keresztelt biciklis indexlámpák LED-jei a csúcsukon található gomb megnyomására kezdnek villogni, majd 45 másodperc múltán automatikusan lekapcsolnak, persze manuálisan, egy második gombnyomással előbb is deaktiválhatók. A lámpák egy-egy CR2032-es gombelemmel működnek, nagyjából 2000 használatot bírnak.
Egy WingLights-szettért 35 fontot, azaz kb. 15 ezer forintot kérnek.