Több mint 200 veterán kerékpárt árverezett el a bécsi Dorotheum aukciósház, a ritkaságok 473 ezer euróért keltek el. Ez átszámítva 145 millió forint.
Michael Embacher bécsi építész teljes gyűjteményét vitték árverésre kedd este. A kollekcióban 1930-ból származó és egészen napjainkból való példányok – köztük Bianchi, Köthke, Moulton, Colnagho, Lotus, BMW és Franceso Moser márkájú – kerékpárok is voltak. 
Valamennyi kerékpár elkelt. A kikiáltási árak száz és hétezer euró között mozogtak. A legmagasabb leütési árat, 30 ezer eurót (9,2 millió forint) egy Alex Moulton kerékpárért fizettek. Az aukciósház közleménye szerint hatalmas volt az érdeklődés, új, vegyes publikum gyűlt össze és licitált az árverésen. A vásárlók nem kívánták felfedni kilétüket. 
Moulton Special

Moulton Special

Érkeztek licitálók az Egyesült Államokból, Nagy-Britanniából, Tajvanról, Thaiföldről, Izraelből, Németországból és Ausztriából. Többen több kerékpárra is licitáltak. Michael Embacher felszámolta az irodáját, amelyben a magángyűjteményét tartotta, és mivel nem talált új helyet, az árverés mellett döntött. Az osztrák gyűjtő korábban úgy nyilatkozott, hogy a biciklik a határtalan szabadságot jelentik számára, ezért tetszett meg neki az ötlet, hogy újra szabadon eressze őket.
Íme néhány a legdrágábban elkelt példányok közül:
Skoot

Skoot

 
C4 Track

C4 Track

COLNAGO Carbitubo Pista

COLNAGO Carbitubo Pista

LOTUS Sport 110

LOTUS Sport 110

BIANCHI 746 Record

BIANCHI 746 Record

RENE HERSE Demontable

RENE HERSE Demontable