A közbringarendszert kivitelező konzorcium sorozatos késése miatt kiszabott 180 millió forintos kötbért a Bubi fejlesztésére költi a BKK. Ebből a pénzből körülbelül 20 új gyűjtőállomással és 300 biciklivel tudják bővíteni a közbringarendszert, a fejlesztés előkészítése már tart. Miután tisztázták a tervezett gyűjtőállomások helyszínét és tulajdoni viszonyát, a szükséges engedélyek beszerzését követően előreláthatóan hat hónap múlva jelenhetnek meg az újabb dokkolók és zöld kerékpárok a főváros utcáin.
 


A gyűjtőállomások új helyszíneire máris tömegesen érkeznek a javaslatok, önkormányzati és vállalkozói oldalról is. A további gyűjtőállomások helyszínét az érintett kerületi önkormányzatokkal egyeztetve a hetekben véglegesítik, az ezzel kapcsolatos tervezési munka már korábban elkezdődött.

A bővítésnek köszönhetően a Bubi-dokkolók a pesti oldalon elérhetik majd a II. János Pál pápa teret, a Corvin sétányt és a Millenniumi városközpont térségét. Budán pedig a Kosztolányi Dezső tér, a Millenáris környéke kapcsolódhat be a közbringarendszerbe, de a szükséges engedélyek beszerzése után a Margit hídtól északra is épülhet új gyűjtőállomás a Komjádi Béla uszoda és a Kolosy tér térségében.