Szeptember 20-án, szombaton, az autómentes hétvége első napján megdőlt a MOL Bubi bringák bérlési rekordja – közölte a BKK.

Kerékpáros rekord a fővárosban 1
Kerékpáros rekord a fővárosban 2

Kerékpáros rekord a fővárosban

Kerékpáros rekord a fővárosban

Kerékpáros rekord a fővárosban 4
Fotó megosztása:
Kerékpáros rekord a fővárosban 5


Míg a közbringarendszer szeptember 8-ai elindulásának másnapján már több mint 5700-an kölcsönözték ki az almazöld biciklik egyikét, tegnap közel 6000-en pattantak nyeregbe. Vagyis a közösségi közlekedést népszerűsítő Mobilitási Hét szombati napján átlagosan hatan tekerték az 1100 bérelhető almazöld bringa mindegyikét.

Az autómentes hétvége ma is tart az Andrássy úton. A kilátogatók megismerhetik a közösségi közlekedés jelenét és jövőjét, gyermekprogramokon vehetnek részt, megtanulhatják a KRESZ alapjait, beülhetnek a metrószimulátorba, megkóstolhatják a Street Food Show és a Főzdefeszt finom ételeit és kézműves söreit, valamint a remek időben az almazöld bringákra pattanhatnak.

Eddig már 3100 Bubi-bérletet értékesítet a BKK, amely a népszerűség következtében már dolgozik a közbringarendszer bővítésén, a meglévő hálózat sűrítésén. Jelenleg 76 gyűjtőállomáson 1100 jellegzetes színű, almazöld kerékpárral áll rendelkezésére, a nap 24 órájában.

Az egymástól 300-500 méterre elhelyezett gyűjtőállomások a pesti oldalon a Nagykörúton és a Városligeten belül, Budán pedig a Vízivárosban, valamint a dél-budai egyetemi negyedben és a Margitszigeten találhatók.

A Vezess.hu már tesztelte a Bubit, erre a linkre kattintva olvashatod el a tesztünket a bringáról.

Forrás: BKK