A főváros ajánlott és kiépített kerékpárútvonalait, valamint az összes közbringaállomást megmutatja a Cartographia új, ingyenes térképe. A kiadvány felhívja a figyelmet néhány olyan helyre is, ahol biztonságos a biciklitároló, illetve ahol szívesen látják a szórakozni vágyó kerékpárosokat is.

Ingyentérképet kapnak a budapesti biciklisek 1
Ingyentérképet kapnak a budapesti biciklisek 2

Ingyentérképet kapnak a budapesti biciklisek

Ingyentérképet kapnak a budapesti biciklisek

Ingyentérképet kapnak a budapesti biciklisek 4
Fotó megosztása:
Ingyentérképet kapnak a budapesti biciklisek 5


A térkép premierjét a Bubi hétfői indulására időzítették, 50 ezer példányt szórtak szét belőle a városban. A turistákra gondolva a kiadvány magyar-angol nyelven jelent meg.

A térkép 400 terjesztési ponton érhető el Budapesten: szórakozóhelyeken, romkocsmákban, koncerthelyszíneken, információs irodákban, vagyis mindenhol, ahol a kerékpározók és a turisták gyakran megfordulnak.

A Bubi hétfői indulását a BKK sikerként értékelte: a társaság közleménye szerint a 76 gyűjtőállomáson található 1100 bringát hétfőn közel 2700-an bérelték ki, több mint 38 ezer percet töltve a fővárosi utakon. Egy-egy ügyfél átlagosan 16 percig tekert.

Mind a 76 helyszínen a BKK emberei segítenek a rendszer indulásának első napjaiban. Az ügyfélközpontokban is megerősített létszámmal dolgoznak, így hosszabb várakozási idő nélkül juthat mindenki bérlethez.