Sűrű sorokban a Bubik. Sikerült az egyetlen hiányosat magamhoz emelni

Sűrű sorokban a Bubik. Sikerült az egyetlen hiányosat magamhoz emelni

Péntek este jelentette be a BKK, hogy hosszas tesztelés után hétfőn elindul a fővárosi közbringarendszer. Jegyet venni hétfőtől a főbb gyűjtőállomások érintőképernyős felületein és a BuBi weboldalán lehet, míg bérletet a BKK ügyfélközpontjaiban. Javasolják, hogy bérlet váltásához – a várakozás elkerülése érdekében – előzetesen regisztráljanak az érdeklődők.

A kerékpárokat több mint kétezer tesztelő nyúzta hetekig, a csúcs napi 3200 használat volt a nyilvános próbaüzemben. A közbringázáshoz szükséges valamennyi funkciót kipróbálták, és jelezték tapasztalataikat.

A BKK szerint számos kisebb hiba javítása miatt késett a rendszer átadása, amelyek mára megtörténtek, és nem akadályozzák a rendszer indítását. A többség általában kényelmesnek találta a(z egyébként nehezen tekerhető) zöld bringákat, és úgy ítélte meg, hogy BuBi-kártyával is könnyű használni a rendszert.

A visszajelzések alapján a BKK számos kisebb kényelmi fejlesztést végez még a kerékpárokon a következő hetekben, ezek azonban nem akadályozzák a rendszer indítását. Ilyen a gumik könnyebb kivitelűre való cseréje is.