A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium és a Magyar Kerékpárosklub közös szervezésében megvalósuló Bringázz a Munkába! (Bam!) kampány hagyományos programja volt a reggeli. A minisztérium szerint a kerékpározás elterjedése hozzájárulhat az energiahatékonyság növeléséhez, a kőolajfüggőség és az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentéséhez. Ezt igazolják a tavalyi Bam! kampány adatai is, amelyek szerint a  résztvevők 206 tonna szén-dioxid kibocsátásától kímélték meg a légkört a kampányidőszak alatt.
 
László János, a Magyar Kerékpárosklub elnöke szerint a kampány kezdete óta eltelt két hétben közel 7000 résztvevő regisztrált a Bringázz a Munkába! (Bam!) kampány honlapján. A Bam! Bringás reggelik megvalósításában a Kerékpárosklub önkéntesei mellett idén szerepet vállalt a MÁV, a Nemzeti Környezeti Intézet több helyi szervezete, több fővárosi és vidéki önkormányzat, valamint egyéb intézmények és cégek.
 
A szervezők idén is több újdonsággal és játékkal várják a résztvevőket, köztük egy új mobiltelefonos applikációval. Minden játékos, aki május 30-ig nyolc bringás alkalmat regisztrál közlekedési naptárjában a bringazzamunkaba.hu weboldalon, ajándékot kap.