Miközben a BMW az autóiparban éppen úttörő munkát végez az i3 és i8 modellekkel, nem hanyagolja el másik igazán környezetbarát ágazatát sem, a kétkerekűek fejlesztését. 
Igazán jó BMW-t olcsón nem tudunk venni, de ha megelégszünk kettővel kevesebb kerékkel, akkor bizony már bő 300 ezer forintért kaphatunk M-es BMW-t, ami nagy valószínűséggel évekig nem fog cserbenhagyni, és még fitten is tart minket. De akkor is jó alternatíva lehet a Cruise Bike, ha csak a bajor márka pedálját vagyunk hajlandóak taposni, legyen az bármilyen közlekedési eszköz. 
Vadiúj BMW háromszázezerért 3
A legolcsóbb BMW Cruise Bike  949 euró, ami közel 300 ezer forint, de 50 ezerrel drágábban már M-es bringát is választhatunk. A szépen eltüntetett hegesztési varratok, és vázon belül futó vezetékek minimalista, letisztult külsőt kölcsönöznek a kerékpárnak. 
Vadiúj BMW háromszázezerért 4
Vadiúj BMW háromszázezerért 5
Az igazi hab a tortán viszont, ha motort is szeretnénk kétkerekűnkre. Ekkor már vastagabb bankkártyára lesz szükségünk, ugyanis a Bosch Active Line villanymotorral felszerelt Cruise e-Bike 2 799 euróba, átszámítva 873 ezer forintba kerül. Teljesítménye 250W/400Wh, amivel 25 km/órás maximális sebességre képes, és akár 3,5 órán keresztül közlekedhetünk erőkifejtés nélkül. 
Ha azt vesszük alapul, hogy a kizárólag elektromos bicikliket gyártó cégek (például a Finnpower vagy a Prodego) professzionális eszközei akár a 2-3 millió forintot is elérhetik, annyira nem is vészes ez az ár.