Egy ásotthalmi lakos hívta a rendőrség segélyhívószámát 2014. március 8-án reggel és bejelentette, hogy az éjszaka folyamán elloptak tőlük egy kerékpárt. A kétkerekűt megtalálták a buszforduló melletti pizzéria tárolójában.


A Szegedi Rendőrkapitányság Mórahalmi Rendőrőrs körzeti megbízottainak a férfi elmondta, hogy a feltételezett tolvaj a templomkertben van. A rendőrök ezt követően igazolták a 61 éves S. Tibor Sándort, aki elszámoltatása során zavaros, egymásnak ellentmondó válaszokat adott.

Az adatgyűjtés megállapította, hogy a 61 éves hajléktalan férfi Szegedről érkezett Ásotthalomra. Ellopott egy kerékpárt, majd betört egy használaton kívüli bölcsődébe, ahonnan ruhát, tisztálkodó szereket és más használati tárgyakat tulajdonított el. Az épület átkutatása során több helyen is tüzet gyújtott, valószínűleg azért, mert fázott.

Reggel a helyi pizzériába ment, ahol italozott, majd átsétált a templomkertbe. Ott egy melléképületet tört fel, akkor érték tetten a rendőrök. A lopott kerékpár csomagtartóján lévő zacskóból előkerültek a bölcsődéből elvitt tárgyak.

A betörés közben a gyanúsított megvágta magát, így az egyik ujja még akkor is vérzett, amikor az egyenruhások elfogták.

S. Tibor Sándor kihallgatásán tagadta a terhére rótt bűncselekmények elkövetését. Védekezése szerint egy ismerősét kereste a településen, valamint a plébánostól akart pénzt kérni.

Lopás bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás ellene, a rendőrség őrizetbe vette és kezdeményezte előzetes letartóztatását

Forrás: Police.hu