Norvégia egyik legdurvább hegyi szerpentinéről, a Trollstigenről (trollok ösvénye) ereszkedett le az extrém mutatványairól híres Eskil Ronningsbakken, ami önmagában még nem lenne túl érdekes, de úgy, hogy háttal ült a bringán, mikor az néhol belekarcolt a 80 kilométer/órába, na az már meleg. Elképesztő képsorok következnek, kattintsátok be a HD lejátszást, ha bírja a sávszélesség, megéri! 

A 10%-os lejtőn elég volt kordában tartani a biciklit, de Ronningsbakken dolgát még az eső miatt nedves aszfalt is nehezítette, mondjuk legalább kátyúkat nem kellett kerülgetnie a 4,5 kilométeres szakaszon. Próbálta volna ugyanezt megtenni hazánkban, mondjuk a Tokaji-hegyről ereszkedve lefelé, ahol még az autóknak is feladja a leckét a fel- és lejutás, olyan borzasztó állapotban van az egyetlen “aszfaltozott” út, ami a Kopasz-hegyre vezet.
Eskil Ronningsbakken igazi sportember, aki imád bringázni, és miután leért a szerpentin aljára, elindult visszafelé…háttal. Nem kis teljesítmény, mint, ahogy korábbi életveszélyes vállalkozásai sem, amiből most láthattok párat, képek formájában.
Háttal száguld a bringás, hegyről lefelé 3
Háttal száguld a bringás, hegyről lefelé 4
Háttal száguld a bringás, hegyről lefelé 5

a galériában még találhattok néhány hajmeresztő mutatványt! 

Te tudnál háttal tekerni?
Persze, csak úgy közlekedek, még autóval is! ;)
0% ()
Próbáltam már, csúnya bukás lett a vége, pedig nem volt lejtő sem.
0% ()
Nem, de nincs is kedvem a sürgősségin végezni.
0% ()
Nekem egyszer már sikerült.
0% ()
Hát nekem ez még soha nem jutott eszembe!
100% (1)