Biciklizés közben nem árt, ha valamivel óvjuk a fejünket, és erre már rég ki is találtak egy megfelelő eszközt, a bringás sisakot. Ezzel csak két probléma van: az egyik, hogy a nyakunkat, csigolyáinkat nem védi meg az esetleges sérülésektől, a másik pedig, hogy nem láttam még olyan embert – profi sportolókon kívül -, akinek jól állna a manapság használatos sisakok bármelyike is. 
A nőknél pedig ez még sarkalatosabb probléma, hiszen a frizurájukat még a széltől is óvják, nemhogy egy otromba fejfedőtől, ami pillanatok alatt tönkreteheti a tökéletes hajkoronát. Azonban két végzős svéd egyetemista megtalálta a forradalmi megoldást a problémára, és olyan láthatatlan sisakot alkottak, amitől még Anna Haupt és Terese Alstin professzora is dobott egy hátast.
Persze míg egy ilyen nagyszabású tervből sorozatgyártás lesz, ahhoz rengeteg idő kell. A két lány több mint 8 éve kezdett bele a projektbe, és csak nemrég próbálhatták fel kemény munkájuk eredményét. A láthatatlan bukósisak, vagy más szóval fej-légzsák, már megvásárolható a neten, 400 euró ellenében (120 ezer forint).
Elkészült a láthatatlan sisak 1
Elkészült a láthatatlan sisak 2

Elkészült a láthatatlan sisak

Elkészült a láthatatlan sisak

Elkészült a láthatatlan sisak 10
Elkészült a láthatatlan sisak 11
Elkészült a láthatatlan sisak 12
Elkészült a láthatatlan sisak 13
Elkészült a láthatatlan sisak 14
Elkészült a láthatatlan sisak 15
Elkészült a láthatatlan sisak 16
Fotó megosztása:
Elkészült a láthatatlan sisak 17
Alapjában véve azoknak találták ki, akik rendszeresen bicikliznek, de nincsenek igazán kibékülve a bukósisakkal. A speciális védőeszköz idén megszerezte a CE címkét is, ami azt jelenti, hogy megfelel az Európai Unió biztonsági előírásainak és azt, hogy azokon a teszteken is átment, amelyeket a videóban is láthattunk.
Elkészült a láthatatlan sisak 18
Az eszközt hivatalosan “Hövding” névre keresztelték, és egy egyszerű USB kábel segítségével lehet felölteni az akkumulátorát, a töltöttségi szintről pedig pici LED-ek tájékoztatnak minket. Egy töltéssel akár 18 órán keresztül is tekerhetünk úgy, hogy közben biztonságban érezzük magunkat.
Elkészült a láthatatlan sisak 19
Az ügyes szerkezetbe még egy fekete dobozt is beépítettek, ami a légzsák kinyílása után 10 másodpercen keresztül rögzíti a balesettel kapcsolatos adatokat. Az érzékelők nagyon kifinomultak, és több száz mozdulatot meg tudnak különböztetni, hogy akkor ne csapja a fejünk köré a biztonsági kapucnit, mikor csak a leejtett kulcsunkért hajolunk le. A tesztelések során kiderült, hogy mindenféle baleseti szituációnak van saját mozdulatsora, amit normális esetben soha nem csinálunk, így ezekre finomhangoltak a “sisakot”.
Elkészült a láthatatlan sisak 20
Maga a Hövding nem mosható, azonban a külső lecsatolható része igen, amit többféle mintázattal meg lehet vásárolni, így teljesen egyedivé és uniszexszé varázsolhatjuk láthatatlan sisakunkat.
Elkészült a láthatatlan sisak 21
Elkészült a láthatatlan sisak 22