Több mint három év telt el azóta, hogy a Hyundai bemutatta a Stariát. A furgonként, kombiként és prémium utazóautóként egyaránt elérhető modell minden lényeges formatervezési díjat elnyert, ugyanakkor dízelmotorokból álló választékával sok európai piacon mellőzött helyzetbe szorult.

Hibrid űrhajó jön Magyarországra 1

Magyarországon aligha ez volt a hiányzás oka, most viszont itt van a modell, méghozzá azzal a frissen beépített 1,6 literes full hibrid (azaz nem PHEV) hajtáslánccal, amely különböző hangolásokkal évek óta megtalálható a Hyundai számos típusában. A kétkerék-hajtású konfiguráció rendszerteljesítménye 216 lóerő, egyéb adatok nem állnak rendelkezésre.

Hibrid űrhajó jön Magyarországra 35

A kilencszemélyes Comfort és hétszemélyes Luxury kivitelben kínált modell októberre érkezik Magyarországra, 18,5 illetve 21,5 millió forintos listaáron.

Hibrid űrhajó jön Magyarországra 36

A drágábbik verzió a második soron elhelyezett két különálló, dönthető, szellőztethető és fűthető fotelen túl egy sor további extrát is kínál, a motoros tolóajtóktól kezdve a pókszemű multi-LED fényszórókon át a bőrkárpitozásig, a nagy hifitől a kormányra szerelt váltófüleken át  a hátsó utasokkal video- és hangkapcsolatot tartó fedélzeti interkomig.

Hibrid űrhajó jön Magyarországra 37

Az alapverzióban is tologatható az összes ülés, fűthetők az első ülések és a kormány, vannak hátsó légbeömlők (a tetőn), elektronikus a váltóvezérlés, és bőséges a vezetőtámogató rendszerek köre.