Habár a Rimac Nevera három évvel ezelőtt született meg, létrejöttét egy bő évtizednyi kutatás és fejlesztés előzte meg. Bizony, Mate Rimac tizenöt éve kezdett villanyautókkal foglalkozni, és ennek örömére limitált kiadás készül a Neverából.

Ennek az autónak mindene réz 1

A kilenc darab, egyenként 2,35 millió euróba (930 millió Ft) kerülő autó egyik különlegessége az a rézszínű fényezés, amely az elektromos kábelek világát hivatott idézni. A matt kidolgozás újdonság lesz a Rimacnál, ahogy a festetlen, lakkozott első splittert is új megoldásnak mondják. Szintén egyediek a kétszínű keréktárcsák.

Ennek az autónak mindene réz 55

Az utastérben további rézszínű részleteket találunk, a felületek fehér vagy fekete bőr borítja, az üléseket részben rézszínű kárpitba vonták. A kartámaszokon 2009-2024 felirat, a fejtámlákon a 15-ös számjegy látható.

Ennek az autónak mindene réz 56
Ennek az autónak mindene réz 57

A vételárba az egyedi táskaszett is beletartozik, amely színében harmonizál a választott belső tónusokkal.

Ennek az autónak mindene réz 58
Ennek az autónak mindene réz 59

A jubileumi modellek műszakilag azonosak lesznek a mezei verzióval: két-két villanymotorból álló egység hajtja az első, illetve hátsó kerekeket; a négy kerékhez jutó energiát nagy teljesítményű számítógép szabályozza, másodpercenként 100-szor véve jelet a különböző rendszerektől.

Ennek az autónak mindene réz 60

A teljes hajtáslánc kombinált csúcsteljesítménye 1408 kW, azaz 1914 lóerő; a maximális forgatónyomaték 2360 Nm. A Nevera több tucat világrekordot döntött meg, többek között a leggyorsabb villanyautó a világon (412 km/óra), a leggyorsabb villanyautó a Nürburgringen (7 perc 05,298 másodperc), álló helyzetből 1,82 mp alatt gyorsult 100 km/órára, a negyed mérföldet 8,25 mp alatt futotta meg, és tolatni sem tolat nála senki gyorsabban

Ennek az autónak mindene réz 61