Taxiszolgáltatást indított a Nürburgring több mint 20 kilométeres nyomvonalán a Hyundai-csoport prémiummárkája, a Genesis. Az új élményprogram keretében a szedán kivitelű G70 legsportosabb, 3,3 literes változatával fedezhetik fel az érdeklődők a legendás németországi versenypályát.

Ezáltal a G70 olyan formában került képbe, amivel az utcákon egyáltalán nem találkozhatunk – ahhoz is külön engedély kellett, hogy a Zöld Pokolban használhassák.

A V6-os hajtáslánc 370 lóerős teljesítményt és 510 Nm-es nyomatékot ad le. Az összkerékhajtású prémium-sportlimuzin 5,0 másodperc alatt gyorsul 0-ról 100-ra, a végsebessége pedig 270 km/óra. A Genesis közleménye szerint a G70 versenytaxivá alakításához a Hyundai rüsselsheimi technikai központja speciális felfüggesztést és lengéscsillapítókat, valamint hatékonyabb fékhűtést biztosított, a Michelin pedig különleges sportabroncsokkal járult hozzá.

A képre kattintva galéria nyílik:

Vad luxusszedán vár a Zöld Pokolban 1

Az sem a véletlen műve, hogy narancssárgába öltöztek a Genesis autói: a szín a dél-koreaiak legújabb, nagy teljesítményű modelleket kínáló almárkáját, a Magmát hirdeti.

Hivatalosan július 6-tól lehet igénybe venni a Genesis szolgálatást, de már a napokban megnyílt hozzá a foglalási felület. Az élményért 120 eurót, azaz körülbelül 47-48 ezer forintot kérnek el, egyszerre pedig legfeljebb hárman vehetnek részt rajta – ez esetben 180 euróra ugrik az ára, ami a jelenlegi árfolyamon több mint 70 ezer forintot jelent.