Istanbul Silhouette Collection néven fut az a három Bentley – egy Continental GT Azure V8, egy Flying Spur Azure V8 és egy Bentayga Azure V8 –, amelyet a márka török importőrének kívánságára készített el a Mulliner stúdió.

A világon csak egy városban kaphatók ezek az autók 1

A színvilágot a tenger és az abban tükröződő ég kékjei ihlették, a zafírfekete fényezésen speciális, kékes árnyalatú színfoltok (jellemzően nyersen hagyott karbon betétek) teremtenek sejtelmes hangulatot. A beltérben a városkép jellegzetes színei jelennek meg, a fejtámaszokat és a hátsó párnákat Isztambul nevezetes épületeinek és hídjainak a hímzett grafikája díszíti. A műszerfalon fa- és kőberakást találunk.

A világon csak egy városban kaphatók ezek az autók 23

Mindhárom autó megtekinthető a Bentley isztambuli márkakereskedésében, és egyben szabadon meg is vásárolhatók, szóval ha bármilyen szálon kötődsz a városhoz, és megengedheted magadnak, nem lesz rá ennél jobb alkalmad, annál is inkább, mert a V8-as Bentley modellek sem maradnak örökké velünk.

Az Azure egy kifejezetten kényeztetés-orientált kiviteli csomag, amit 2022 tavaszán vezetett be a Bentley. Mindhárom isztambuli Bentley-ben ugyanaz a 4,0 literes V8-as motor dolgozik, egyformán 550 lóerőre és 770 Nm-re hangolva. A Bentayga ezzel az erőforrással 4,5 mp alatt gyorsul álló helyzetből 100 km/órára, a végsebesség 290 km/óra. Az áramvonalasabb Flying Spur V8 4,1, a Continental GT V8 pedig 4,0 másodperces gyorsulást hoz ki ennyi erőből, mindkét modell végsebessége 318 km/óra.