A Fiskert 2016-ban Henrik Fisker dán autótervező alapította, aki korábban a BMW-nél és az Aston Martinnál dolgozott. 2020-ban tőzsdére került a Fisker az Apollo Global Management Inc. befektetési céggel kapcsolatban álló SPAC társasággal való egyesülés révén.

A vállalat egymilliárd dollárt gyűjtött össze a vállalkozás elindításához, de a pénzt gyorsan felélte, és nem tudta visszafizetni adósságát legfontosabb befektetőjének. Egy nagy autógyártóval is tárgyalt a lehetséges beruházásokról és a közös gyártásról, de idén márciusban a tárgyalások megegyezés nélkül zárultak.

A Fisker tavaly nyáron kezdte szállítani első modelljét, az Ocean elektromos crossovert, éppen akkor, amikor csökkenni kezdett az elektromos járművek iránti globális kereslet. Idén júniusban a cég több mint 18 ezer Oceant hívott vissza: ebből körülbelül 11 ezer autót a motorteljesítmény elvesztésének a veszélye miatt, további hétezret azért, mert a műszerfalon lévő jelzőfények és ikonok nem feleltek meg a hatósági előírásoknak.

Henrik Fisker első autógyártó cége, a Fisker Automotive 2013-ban ment csődbe részben az akkumulátorok szállítójával összefüggő problémák miatt. Henrik Fisker 35 millió dollárért árulja Los Angeles-i házát is.