A tető teljes és végleges hiánya, valamint a speciális árnyalatú fényezés egyaránt összeköti Lando Norris McLaren versenyautóját és azt a mélyrehatóan átépített Land Rover Defender terepjárót, amit a napokban vehetett át a 25 évében járó versenyző.

Méregdrága játékszerrel lepte meg magát Lando Norris 1

Az ikonikus terepjárót a brit Retro Automotive készítette el a pilóta igényei alapján. A cég komoly gyakorlattal rendelkezik az öreg brit offroader luxusautóvá építésében, rutinból szerelik fel vászontetővel a szögletes karosszériát, ezúttal azonban még erről is lemondott az ügyfél: Norris kocsija kizárólag nyitva használható, tudomásunk szerint sem szükségtetőt, sem felszerelhető keménytetőt nem kért hozzá.

Méregdrága játékszerrel lepte meg magát Lando Norris 27

Nem először választ a versenyző olyan játszós kocsit, ami alkalmatlan a hétköznapi használatra. Egészen tavaly októberig tulajdonában volt egy különleges Fiat 500 Jolly. Az 1970-es évek elején, mindössze 650 példányban épített kisautó vászonteteje gyakorlatilag egy drótvázra feszített napernyő, ülései pedig nádfonatúak, mint valami tengerparti kávézóban.

Méregdrága játékszerrel lepte meg magát Lando Norris 28

Lando Norris egykori Fiat 500 Jolly-ja, 1972-ből. Csupán másolat volt, ám azok is igen népszerűek és drágák az aukciókon.

Az öreg Fiat 0,5 literes motorocskájával szemben a most átvett Land Rover Defenderben egy korhű Rover 3.9 V8-as motor dolgozik. Az autó ültetett futóművet és állítható légrugókat kapott, a 18 colos keréktárcsákon terepabroncsok zajonganak. Az utasteret különleges kék szín uralja, a fejtámaszaiktól megfosztott ülésektől kezdve a padlószőnyegeken át a műszerfalig. Hátul a menetiránnyal párhuzamosan beépített – szintén kék – padok és keményfa padló várják az esetleges utasokat.

Méregdrága játékszerrel lepte meg magát Lando Norris 29

A pontos költségek nem ismertek, de a cégnél egy tipikus Defender 90-es 130 ezer fonttól, azaz 61 millió forinttól indul. Ha kedvet kaptál egy hasonló kocsihoz, itt találhatsz ihletet, meg néhány eladó autót is. A cég bárhová szállít, de készülj fel a 12-14 hónapos várakozási időre – ez nem csak azért van, mert sorban állnak az ügyfelek, hanem azért is, mert egy-egy autó jellemzően 1000-1200 munkaóra alatt készül el.

Méregdrága játékszerrel lepte meg magát Lando Norris 30