Mindössze 5,4 másodperc elég a Volkswagen ID.7 GTX számára, hogy álló helyzetből elérje a 100 km/óra sebességet. A 250 kW (340 LE) rendszer-teljesítményű, két villanymotoros hajtáslánc megegyezik azzal, amelyet az ID.7 GTX Tourer fedélzetén ismerhettünk meg márciusban.

Új verziókkal erősít a Volkswagen új zászlóshajója 1

Ez a motorteljesítmény azt is jelenti, hogy a Volkswagen jelenleg nem kínál ennél erősebb villanyautót. A 86 kWh kapacitású akkumulátor akár 200 kW-tal tölthető, ilyenkor 26 perc elég ahhoz, hogy 10-ről 80 százalékra töltsük az autót. A hatótávolság 595 kilométer. (Az ID.7 GTX Tourer egyébként 5,5 másodperc alatt gyorsul 0-100 km/órára, hatótávolsága 585 km.)

Új verziókkal erősít a Volkswagen új zászlóshajója 15 

A GTX villanyszedán extra teljesítményéhez gazdag felszereltség is tartozik. 20 colos keréktárcsák, mátrix LED fényszórók, megvilágított első és hátsó márkalogók, pirossal varrott, perforált háttámlájú, fűthető ülések, szintén piros öltésekkel díszített kormánykerék, 30 színű hangulatvilágítás, okostelefon-integráció, ChatGPT mesterséges intelligencia, kétzónás klímaberendezés került a kocsiba. A Park Assist Pro rendszer teljesen önállóan végzi el a parkolást, a vezető akár ki is szállhat a kocsiból.

Új verziókkal erősít a Volkswagen új zászlóshajója 16

Az ID.7 Pro modell korábban 77 kWh kapacitású akkuval volt kapható, most megjelent a nettó 86 kWh-ás (bruttó 91 kWh) verzió, Pro S néven. A hatótávolság ezzel a kombi verzió esetében 690 kilométerre, a szedánnál pedig hangzatos 709 kilométerre nőtt.