Az előző évi, csaknem négymilliárd euróval szemben tavaly több mint ötmilliárd euró (1946 milliárd forint) volt az árbevétel. A cég adózás előtti nyeresége is nőtt, a 2022-es több mint 96 millió euró után tavaly mintegy 103 millió euró (40 milliárd forint) lett. Az éves beszámoló szerint az alacsonyabb nyersanyagárak és a javuló gyártási költségek pozitív hatását ellensúlyozta a magasabb inflációs környezet, valamint az ellátási láncokhoz kapcsolódó megemelkedett költségek.

Az elektromos modellek gyártása mellett számos átalakítás történik a meglévő gyár területén: a jelenlegi kompakt modellek utódainak, az új MMA-modellek (Mercedes-Benz Modular Architecture) gyártására való felkészülés jegyében, valamint a konszern stratégiájának részeként új akkumulátorbeszerelő-üzem épül a Mercedes jövőbeli tisztán elektromos hajtású modelljeihez szükséges nagyfeszültségű akkumulátorok számára. Az automatizált és manuális összeszerelési lépések során azonban nem történik nyersanyagfeldolgozás.

A folyamatban lévő gyárbővítés részeként egy új karosszéria- és összeszerelő üzem is épül, ahol az évtized közepétől teljesen elektromos MB.EA (Mercedes-Benz Electric Architecture) modellek készülnek majd. Az összeszerelősor kompakt elrendezése rövidebb szállítási útvonalakat tesz lehetővé.

A meglévő festőüzem is átfogó korszerűsítésen esik át: a felületkezelési és fényezési folyamat a jövőben megújuló és szén-dioxid-semleges energiaforrásokra támaszkodik majd. Kecskeméten az előző évben több mint 174 ezer jármű gördült le a gyártósorról.