A Liszt Ferenc repülőtéren rendezett csütörtöki sajtóeseményen mutatták be a magyar olimpiai csapat repülőjét, amelyet a Wizz Air biztosít számukra. Az arany sávokkal díszített repülőn szerepel a „Team Hungary” felirat, a magyar címer és az ötkarika is.

Izgalmas pillanat, hogy a magyar csapat ilyen exkluzív, egyedi dizájnnal ellátott géppel utazhat a magyar főváros és a párizsi játékok helyszíne között.

Fotókon a repülő, amely a magyar olimpiai csapatot szállítja majd 1

„Számunkra az elsődleges szempont ezúttal is a sportolók kényelmes és gyors kijutása volt. Ez a gép minden reggel és délután közlekedik majd, ami sokat segít a sportolóink felkészülésében és abban, hogy a feladataikra koncentrálhassanak. Párizsba 100 év után, Európába hosszú évek után tér vissza az olimpia, ez természetesen megkönnyíti a közlekedést”

– emelte ki Gyulay Zsolt, a MOB elnöke.

Magyarország jelenleg 161 olimpiai kvótával rendelkezik.

Több hónapig tartó előkészítői és kivitelezői munka előzte meg a repülőgép festésének felvitelét, ez a folyamat önmagában egy hetet vett igénybe. Tizenhárom fős csapat dolgozott rajta, a dizájn pedig 50 kisebb-nagyobb elemből áll. Fontos tudni, hogy a gép alján is van egy felirat, így minden alkalommal, amikor átrepül Budapest felett, mindenki láthatja majd, hogy ez a magyar olimpiai csapatot szállító gép.

Fotókon a repülő, amely a magyar olimpiai csapatot szállítja majd 2

A repülőgép márciusban érkezett az Airbus gyárából, így fiatal és modern járműről van szó. Az elegáns, de nem túl hivalkodó dizájnnal ellátott gép a hétvégétől kezdve munkába áll, júniusban pedig további két gép érkezik.

Fotókon a repülő, amely a magyar olimpiai csapatot szállítja majd 3

Kozák Luca atléta és Imre Bence kézilabdázó a magyar olimpiai csapatot, valamint a szurkolókat is a július 24-én kezdődő párizsi olimpiára szállító repülőgép pilótafülkéjében.

A gép farkán a HA-LGI lajstromjel szerepel, amelyből kideríthető, hogy ez egy Airbus A321-271NX típusú repülő és május 23-25 között megjárta Athént, Milánót, Dortmundot, Londont, Szucsávat, Marosvásárhelyet és Rijádot is. 

Azt tudod, mit fognak enni a magyar olimpikonok a párizsi világjátékokon? Az alábbi cikkből kiderül:

Ezt fogják enni a magyar olimpikonok a párizsi olimpián

Itt pedig, ahogy a gép kigurul a hangárból:

✈️🇭🇺🆕 A Wizz Air és a Magyar Olimpiai Bizottság bemutatja a párizsi olimpia alkalmából készült, egyedi "Team Hungary" festésű repülőgépet a Budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, az Aeroplex műszaki előterén. Tetszik?

Közzétette: AIRportal.hu – 2024. május 30., csütörtök

Korábban is volt már példa hasonlóra, ugyanis 2000-ben az olimpiai csapat sydneyi utazását a Malév támogatta egy Boeing 767-200 ER géppel. A charterjárat indítása repüléstörténeti esemény volt, ugyanis Ausztrália földjén első alkalommal landolt magyar gép.