Idén július 31-én lesz nyolcvan éve, hogy repülőgépével rejtélyes körülmények között eltűnt – és minden bizonnyal ugyanazon a napon el is hunyt – Antoine de Saint-Exupéry író, pilóta, hazafi, humanista és képzőművész, aki A kis herceg című regényével vált világhírűvé.

Az évforduló tiszteletére a DS Automobiles három típusából készített limitált kiadást, amelyek Saint-Exupéry nevét viselik.

Ezekben az autókban öröm, ha jön a róka 1

A DS3, a DS4 és DS7 limitált kiadásai mind egy speciális, sötét gyöngyházszínben kerülnek forgalomba. Az 1931-es regény nyomán „Éjszakai repülés” fantázianévre keresztelt fényezés aranyos tónusú csillogása az éjszakai égboltot hivatott idézni. Akinek ez nem tetszik, kérhet más színt is, de úgy mi értelme?

Az utastér a repülés hőskorának színeit és anyaghasználatát hozza vissza: barna bőrkárpitozás, a kondenzcsíkot idéző, hímzett műszerfaldíszítés, emblémák és grafikák díszítik a belső teret. Idézetekkel és rajzokkal is találkozhatunk az autókban.

Ezekben az autókban öröm, ha jön a róka 27

DS4

A DS3 Antoine de Saint-Exupéry alapját az Opea csúcsverzió adja. Ennek ajtóküszöbén a szerző eredeti illusztrációjának a másolata mellett egy idézet olvasható az 1943-as A kis hercegből. A modell az összes rendelkezésre álló hajtásláncvariánssal – 100% elektromos, hibrid, benzines és dízel – megvásárolható.

A DS4 Antoine de Saint-Exupéry a szerző első kiadott novellájából, a „Déli futárgép”-ből (1929) vett idézettel, valamint egy aeroplán rajzával díszített küszöbbetéten kívül speciálisan varrott barna bőrkárpitozást társít első masszázsfunkcióval, a hajtáskínálat itt is hiánytalan: plug-in hibrid, hibrid, benzines és dízel kivitelben kérhető az autó.

Ezekben az autókban öröm, ha jön a róka 28

DS7

A sort a DS7 Antoine de Saint-Exupéry kiadás zárja, amelynek küszöbbetétjére az 1948-as Citadella egy mondatát gravírozták – ez a mondat, akárcsak a többi, a szerző csillagokhoz fűződő, varázslatos kapcsolatáról tanúskodik. Három teljesítményszinten rendelhető plug-in hibrid hajtáslánc, valamint egy dízelmotor választható a limitált szériához.