A BMW gondosan ügyel arra, hogy egy-egy új modellgenerációhoz már annak piaci bevezetésekor elérhetők legyenek a BMW M Performance optikai és futómű-kiegészítők. Így történt ez most is, amikor a BMW 5 Touring és a BMW i5 Touring – azaz a márka felső kategóriás kombi modelljeinek belső égésű és akkumulátoros elektromos kivitelei – típusokhoz bemutatták a sportos tartozékokat.

A külső megjelenést mindenekelőtt az M Performance Carbon csomaggal dobhatják fel az ügyfelek. Az első splitter, az oldalsó küszöbtoldat, a tükör- és antennaborítás, tetőspoiler, valamint a hátsó diffúzor kifejezetten az M Sport és M Sport Pro csomaggal felszerelt modellekhez társíthatók. Ezek az extrák fényezetlen, áttetsző lakkal borított kivitelben vagy fényes fekete kidolgozásban készülnek.

Sportos ruhát szabtak a legújabb BMW-hez 47

Az utastérben szénszálas vagy alumínium küszöbbetétek, M Performance feliratú padlószőnyegek, a talajmegvilágító fényekre szerelhető, cserélhető grafikus szűrők, valamint az elmaradhatatlan fémpedálok teremtenek a tulajdonos lelkének kedves hangulatot.

Sportos ruhát szabtak a legújabb BMW-hez 48

A teljes összképhez az Alcantarából és karbonhatású bőrből készített kulcsborítás, valamint az alumíniumbetéttel díszített M Performance Carbon tanksapka is hozzátartozik.

Sportos ruhát szabtak a legújabb BMW-hez 49
Sportos ruhát szabtak a legújabb BMW-hez 50

A szett harmadik oszlopa az M Performance kerékválaszték. 19, 20 és 21 colos kivitelben választhatók nyári és téli abroncsokkal szerelt könnyűfém felnik, amelyekhez tárolózsákot is vásárolhatnak az ügyfelek.

Sportos ruhát szabtak a legújabb BMW-hez 51

A sort az M Performance fékrendszer zárja, amely a 21 colos keréktárcsák öblében elférő, 20 colos, belső hűtésű féktárcsákat, valamint BMW M logóval díszített, piros féknyergeket (elöl hat-, hátul egydugattyús kivitelben) tartalmaz.

Sportos ruhát szabtak a legújabb BMW-hez 52