Biztos valamelyik filmben – vagy éppen mesében – látta emberünk, hogy ha kidob néhány ruhadarabot az autóból, az majd segít lerázni az őt üldöző rendőröket. A valóságban ez sajnos nem így működik.

Tíz kilométeren át tartott a filmbe illő hajsza egy férfi után, aki eltiltás hatálya alatt vezetett. A székesfehérvári ügyészség vádirata szerint a férfi 2023 júniusában, Dunaújvárosban szinte minden közlekedési szabályt megsértett, amikor menekülni próbált az őt igazoltatni akaró egyenruhások elől.

A vád szerint a férfi lakott területen belül többször átlépte a 100 km/órás sebességet, más autókat fékezésre, lehúzódásra kényszerített.

Még a ruháját is levette, majd az ablakon kidobta, hogy akadályozza az őt üldöző rendőrautóból a kilátást.

A James Bond-féle füstokádó módszer talán eredményesebb lett volna:

 

A körforgalomba menetiránnyal szemben hajtott be, az úttorlaszként használt gépkocsit nagy sebességgel kikerülte. Jelenleg közúti veszélyeztetés és járművezetés az eltiltás hatálya alatt bűncselekményekért kell felelnie, ugyanis nem sikerült elmenekülnie. De még ha sikerült is volna, a Seat rendszámát valószínűleg felírták a rendőrök, ami alapján igen könnyen ki lehet nyomozni, ki vezette az autót.

a videó a hirdetés után indul