Marokkóban folytatódott a TCR-világsorozat 2024-es szezonja, az első futamon pedig újra dobogóra állt Michelisz Norbert. A harmadik helyről várhatta a piros lámpák kialvását a BRC Racing Team Hyundaijával a címvédő, aki a többnyire – legalábbis az élmezőnyben – eseménytelen versenyen meg tudta őrizni a pozícióját, így Yann Ehrlacher és Santiago Urrutia mögött intették le.

Meglökték Micheliszt, de így is vezeti az összetettet 1

Az első futam végeredménye (Forrás: fiatcrworldtour.com)

A fordított rajtrácsos, második verseny rajtjánál viszont több koccanás történt, aminek az egyik nagy vesztese épp Michelisz volt, aki később a sérült autóval már nem tudott visszazárkózni, így meg kellett elégednie a 11. hellyel. Ma Csing-hua révén – az első futamhoz hasonlóan – ismét Lynk & Co-győzelem született, míg a tervezettnél egy körrel korábban leintett viadalon Esteban Guerrieri lett a második, Dušan Borković pedig a harmadik.

Annak köszönhetően, hogy Ehrlacher, valamint hyundaios csapattársa, Mikel Azcona sem ért célba a második futamon, Michelisz megőrizte a vezetést a bajnokságban. A 39 éves magyar neve mellett jelenleg 97 pont szerepel, őt 11 pontos hátrányban követi Urrutia, míg a harmadik és a negyedik helyen pontegyenlőség alakult ki Ehrlacher és Néstor Girolami között, a hátrányuk 15 egység.

Meglökték Micheliszt, de így is vezeti az összetettet 2

A második futam végeredménye (Forrás: fiatcrworldtour.com)

A TCR World Tour következő versenyhétvégéjét június 6-a és 8-a között rendezik az Egyesült Államokban.