A hazai benzinkutakon szokatlan módon szombaton is lesz árváltozás, mindkét üzemanyag nagykereskedelmi ára négy-négy forinttal csökken.

De itt nincs megállás: egyre nehezebb ugyan követni az eseményeket, de pénteken újabb rendkívüli árváltozást jelentettek be. Emiatt szombat után hétfőn is változik majd az üzemanyagok beszerzési ára.

A hét első munkanapján újabb két-két forinttal lesz olcsóbb mindkét üzemanyag, így ha a kutak is érvényesítik az árváltozást, hétfőtől a benzin új átlagára 629, a gázolajé 616 forint lehet.

A Mol április 29-én minden kútján tíz forinttal csökkentette az üzemanyagok árát. A nemzetgazdasági miniszter egy másnapi sajtótájékoztatón ezzel kapcsolatban úgy fogalmazott az ATV kérdésére, hogy szerinte „úgy tűnik, megértette mindenki, mit szeretne a kormány”. A miniszter azt is mondta, nagyon örül, hogy a kutak az együttműködést választották az ellenállás helyett.

A kormány még a múlt héten szólította fel a hazai üzemanyag-kereskedőket, hogy az áraikat „önkéntes alapon igazítsák a régiós átlaghoz” a lehető legrövidebb időn belül.